Soort reis

Officiële badstatus voor Domburg

30 juni 2017

DOMBURG - Domburg heeft sinds woensdag het predicaat “heilzame zeebadplaats”. Daarmee voldoet Domburg aan de internationale criteria van het Deutscher Heilbäder Verband en de European Spas Association (ESPA). Dit predicaat krijgt een badplaats alleen als de heilzame werking van het zeewater, het klimaat, en de bodempro­ducten is onderzocht en heilzaam is verklaard. Activiteit­en, therapieën en arrangementen en de inrichting van de openbare ruimte maken het plaatje compleet. Vitaliteit en wellness daar draait het om.

Image for Helend Water

Helend Water

Zeewater, zeelucht, klimaat en bodemproducten spelen allemaal een rol voor de badstatus. Het zeewater bij Domburg is onderzocht door het gere­nommeerde internationale SGS Institut Fresenius. De zee blijkt door een bijzondere samenstelling en door fysieke eigenschappen voldoende “Sole” (zout) te zijn voor de kwalificatie “helend water”. Kort samengevat komt het er op neer dat het natuurlijke Domburg liggend aan de zee met zuiv­ere lucht en heilzaam water mogelijkheden biedt voor balneo (water)therapieën en thalasso toepassingen die op preventie en herstel gericht zijn.

Al in de Romeinse tijd lag hier een badinrichting. Die ther­men zijn bij een archeologische opgraving tevoorschijn gekomen. Van oudsher staat Domburg dus al bekend als een “kuuroord”. Er is een speciale “Dr. Mezger-wandeling” uitgezet langs de plaat­sen, die herinneren aan de tijd dat de “beau monde” naar Domburg kwam om te kuren.

Image for Adembenemende Omgeving

Adembenemende Omgeving

Ook de natuur rond Domburg is belangrijk voor het krij­gen van de badstatus. Naast de Blauwe Vlag kreeg Dom­burg in 2013 het predicaat van “Nederlands schoonste strand”. De natuurgebieden de Manteling en Oranjezon hebben een beschermde status en maken onderdeel uit van Natura 2000. Contact met de natuur heeft een helende werking en maakt sterk.

Image for Badhotel Domburg

Badhotel Domburg

Domburg heeft een breed aanbod van wellness-en therapiemogelijkheden. Zand, zon en het koude zeewater staan centraal in ontspanningsmassages en detoxkuren. Naast programma’s in de buitenlucht en op het strand zijn er arrangementen in hotels en in een yogacentrum. De badstatus is een extra stimulans voor het verder ontwik­kelen van ondernemersplannen.

Domburg heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationaal gekwalificeerde vitaliteits-en wellness­bestemming. Met de erkenning als “heilzame zeebadp­laats” kan Domburg zich verder profileren als een locatie waar vitaliteit, professionele dienstverlening en een gezonde levensstijl op aangename en natuurlijke wijze met elkaar zijn verbonden.

Voor al onze wellness reizen in Badhotel Domburg.

Lees meer
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's